Julstjärnans dag


Idag är det julstjärnans dag.

Visste du att...
Julstjärnan kommer ursprungligen från Mexico och kallas för "Flores de la Noche Buena" den heliga nattens blommor. Rött var aztekernas heliga färg och för dom symboliserade julstjärnan renhet, den ansågs helig och var knuten till flera tabun. Enligt deras mytologi fick julstjärnan sin klassiska röda färg när en gudinna dog av brustet hjärta. Hennes blod droppade ner på julstjärnans blad och färgade dem röda.

Just rött är nog den färg som de allra flesta förknippar med julstjärnan, men den finns i många fler färger än så, vitt, rosa, spräcklig för att nämna några. Julstjärnan har under de senaste åren blivit en mycket trendig blomma och är till julens alla glögg- och pysselkvällar den självklara presenten.

Skötsel
Jorden ska hållas lätt fuktig med ljummet vatten, kallt vatten bör undvikas helt. Vid bevattning ska jorden vattnas igenom ordentligt och torka upp lätt där emellan, men jorden får aldrig torka ut helt. Tillförsel av näring är inte nödvändigt. Om växten sparas efter säsong kan en svag dos näring tillföras under perioden vår till höst. Kyla och drag ska undvikas helt.




Så välkommen till oss och köp din julstjärna, vi har flera olika storlekar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0