Kontaktuppgifter

Vide Florist AB
Ingelsta shopping
Koppargatan 20
602 23 Norrköping
tel: 011-473 42 04
mail: info@videflorist.se


Tulpansäsong


Äntligen! Hela året går man och väntar på att dom ska komma. För finns det något vackrare än ett stort fång med krispiga tulpane? Tveksamt. Tulpanerna är också otroligt prisvärda och finns i hur många olika färger och utföranden som helst. Så passa på att frossa. Nu är dom som allra vackrast!

"Daytona" är en sort som tillhör mina absoluta favoriter. Vit med en fnasig kant. Hållbar och blir bara vackrare och vackrare ju mer den slår ut.

Här en bukett med blandade blommor i vitt och creme.Formex


Helgens besök på formex var verkligen givande. Handla är ju inget problem för här finns så mycket fint! Naiva som vi var hade vi räknat med att allt skulle hinnas med under lördagen. På vägen hem efter en lång dag satt både jag och Catarinya och kände en viss oro i kroppen. Vi hade inte alls hunnit med det som var tänkt. Så på söndagen åkte vi åter till Stockholm och Formex. Mängder med godbitar har nu inhandlats och om några veckor börjar det droppa in. 
 

Florist sökes.

 
Vi söker pesonal till vår nyöppning i februari. I länken nedan finner du vår annons. 

Är du intresserad eller vet någon som skulle kunna passa, tveka inte att skicka in din ansökan. 

Klicka här! 


Snart...


Det börjar nu närma sig öppning av den nya butiken. I slutet av februari är det dags för invigning. Spännande! Imorgon bär det av till Formex. Mässan där 25 000 besökare trängs i de 850 utställares montrar. Alltid hittar man nya roliga leverantörer och mängder av varor man vill ha. Nu laddar vi för en förhoppningsvis givande och rolig dag imorgon. Formex - Here we come!   

Moule frites


Igår blev det något riktigt gott till kvällsmat. Moule frites, voilà!
Recept

1 nät blåmusslor
2dl vitt vin
2dl grädde
2 stora vitlöksklyftor
1 bananscharlottenlök
2 msk smör
bladpersilja
flingsalt och peppar

Börja med att fräsa lök och vitlök lite lätt, ska inte bli brunt. Skölj och rengör musslorna, släng dom som inte stänger sig när du knackar på dom. Fräs dom tillsammans med löken. Tillsätt vin, grädde, smör, salt och peppar. Koka några minuter och strö över den hackade bladpersiljan.

Frites

2 stora bakpotatisar skurna i stavar
olja till fritering

Tvätta och skär potatisen i lagom stora stavar. Koka lätt i ca 3 minuter i lite saltat vatten. Låt torka på papper. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Testa att släppa ner en liten bit potatis, när oljan är riktigt het blir potatisen gyllenbrun. Fritera i ca 4-5 minuter tills potatisen fått fin färg. Lyft ur med hålslev och låt rinna av på lite papper. Strö över flingsalt och servera till musslorna tillsammans med lite bröd.

Lycka till!RSS 2.0