Körsbär

Vackra körsbärsblom! På repslagaregatan här i Norrköping kan man nu se dom här vackra träden stå i full blom.

Är du möjligtvis i Stockholm så ta en tripp till Kungsträdgården, där blommar körsbärsträden för fullt nu och det är magiskt!


Snyltgäster..

Min fina plantering med den läckra mörklila pensén som växt till sig på min balkong fick plötsligt en helt annan funktion än enbart ett vacker blickfång. Idag när jag kom hem från jobbet hade en hög med grenar och kvistar täckt penséerna och mitt i krukan satt en nöjd duva, vilket jag gott kan förstå med så vackra blommor att bygga bo på..

Nu är ju bara frågan hur jag får duvan att flytta från min balkong? Cd-skivor har jag hört ska vara effektivt, men hur snyggt??

Jag hoppas hon själv kommer på bättre tankar snart och flyttar till ett mindre exklusivt boende, jag vill hellre njuta av mina blommor...


Frossa!

Förra veckan gav jag mig iväg på en tur till Wibrants trädgård eller Rockdala som det tidigare hette. Dom har specialiserat sig på pelargoner och fuchsior och deras huvudsakliga försäljning sker via nätet. Här i Norrköping har dom sitt växthus och hit kan man åka och titta på alla vackra moderplantor och kanske även köpa med en stickling hem. Häftigt. Det är lätt att gå bananas om man tycker om udda sorter av både fuchsia och pelargon.

Själv köpte jag med en stickling vars namn är "Bill Hollaway". En vit äggskalspelargon med oranga stänk.


Klipp v.16

Veckans klipp är..

Gerbera 1 för 49kr eller 2 för 80 kr

Saint paulia 1för 29 kr eller 2 för 50 kr

Välkomna!!


Emmas kakor


Här kommer recept på supergoda kakor. Det är Emma som börjat jobba hos oss som bakat.

Emma har arbetat som florist i många år. Hon är snabb, hon är glad och så ser allt som hon gör så lätt ut. En bukett svänger hon ihop på ett kick och resultatet blir alltid lika fint. Nu har vi ju också fått erfara att hon är duktig på att baka, tror det här kommer att bli farligt...



Recept
* 100gr smör/margarin
* 1dl socker
* 2 msk ljus sirap
* 2msk kakao
* 2dl vetemjöl
* 0,5tsk bikarbonat
* 1tsk vaniljsocker

*100gr vit choklad, men det går med blockchoklad också.
* 1dl solrosfrön

Rör smör, socker och sirap poröst. Tillsätt vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat.
Lägg ut bakplåtspapper på plåt och dela degen i två delar och rulla ut till längder. Platta till dom rejält och räffla lite med en gaffel.
Strö över solrosfröna.

Grädda i 175grader mitt i ugnen i ca 15min.
Medan kakorna är i ugnen gör ett vattenbad och smält chokladen. Se till att skär sneda kakor medans de är lite varma och sen när kakorna svalnat lite så ringlar du över chokladen.
Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de svalnat helt.


Lycka till!


Ranunkel

Man kan ju inte påstå att namnet är speciellt vackert, ranunkel. Blomman däremot är det verkligen. Om du någongång provat att räkna kronbladen på denna blomma inser du snart att det är näst intill omöjligt.

Nu har vi fått in ranunkel på kruka. Det är lite för tidigt att sätta ut den, tål inte frost. Men på köksbordet blir den ett riktigt blickfång. Finns i flera färger.


Vecka 15

Brudorkidé 1 för 129kr
2 för 200kr

Gröna växte, mängder av sorter, 1 för 39kr, 3 för 100kr

Penséer 1 för 10kr
6 för 50kr

Välkommen!


Nyheter

Vi har så mycket fina blommor i butiken nu. Ljusa nyanser som känns väldigt fräscht nu när våren är här.

Just den här nyansen som ni ser på bilderna nedan är så snygg. Svårbestämd men ljusrosa/crème/aprikos skulle jag nog beskriva den.


Vår

Våren är här. Trots att regnet piskade och det var rent ut sagt skitkallt hindrade det inte mig ifrån att plocka årets första bukett av vitsippor.

Det går åt rätt håll!


Glad Påsk!

Vill passa på att önska er alla en riktigt trevlig påskhelg!

Klockan är 07.13, jag och Catarinya är snart på plats för att fylla på med planteringar.

Grådaskigt ute vilket ofta betyder anstormning till gallerian.

Välkomna!


Påsk!!

Påsken närmar sig och vi på Vide har massor med påskiga saker i butiken. Vad sägs om tete à tete 2 för 20kr!! Påskris med fjädrar i massor med färger 29kr/bunt. Påskplanteringar från 79kr och massor med fina buketter.

Nu väntar vi bara på att det sköna vårvädret ska komma tillbaka.

Välkomna till oss!


RSS 2.0