Hyacint

Ville bara påminna er om att frossa i hyacinter! Doften, utseendet och stämningen som denna blomma medför är iallafall för mig en självklarhet och en billig glädjespridare.


Krans

En stor och vacker krans. Ja, det pysslade jag med under söndagens arbetsdag. Kransar går ju att förändra i all oändlighet. Varför inte binda i ett par hyacintlökar som jag gjort i denna? Att sätta i ett par provrör som du fyller med snittblommor gör även att du varje vecka kan byta färg och utseende på din krans. Här har jag använt stora fina Grand prix rosor, effektfullt med den sammetsliknande rosen mot det riktigt rubusta gröna riset.


Instant snow

Hos oss kan du köpa snö! Ja, blir det ingen till jul så finns det på burk i butiken... Nästan iallafall. Det här är mycket små gelépärlor som man lägger i vatten så att dom sväller och blir till en gristrande massa som verkligen ser ut som riktig snö. Väldigt läcker att lägga i transparanta glas med ett enkelt värmeljus i.

Blir garanterat en succé på det uppdukade bordet.


Ljusstakar

Kul!! Vi har faktiskt fått in lite bilder på fina adventsljusstakar från er bloggläsare. Måste säga att jag gärna hade haft en av varje av ljusstakarna som kommer på bilderna nedan.

Att använda fina flaskor i olika gröna nyanser var ju en jättebra idé. Billigt, fint med skiftningarna i glaset och framförallt miljövänligt att återanvända det man har.

Likaså fyra små lerkrukor med plattmossa, både snyggt och enkelt!

På bild nr 3 ser man en glaskub med ett ljuslock. Där kan man förändra i oändlighet, vinteräpplen, kanel, röda kulor, kottar...ja, vad man hittar på. Vi har en snarlik variant hos oss i butiken just nu.

Fortsätt gärna att maila in bild på just din adventsljusstake. Adressen är info@videflorist.se


24nt

Idag har vi på Vide gjort tv-debut. 24nt var på besök och gjorde ett inslag som kommer sändas lagom till 1:a advent. Nervöst och skakigt men tror det gick ganska bra efter en del omtagningar. Ibland så säger man ju fel saker fast man tänker rätt :)

Så håll utkik på lokalkanalen om ett par veckor. Då kommer goda råd om hur du får din amaryllis att blomma lagom till jul.


Advent

Idag är det två veckor kvar till första advent... Vart tar veckorna vägen? Plötsligt är det hög tid att ta tag i julpysslet här hemma, på jobbet blir det pyssel mest hela dagarna. Ett par hyacinter pryder iallafall sin plats på köksbordet nu och tankarna om hur årets adventsljusstake ska se ut har börjat gro. En egengjord med snittblommor och blockljus kanske. Eller en oval kruka som blandas med mossa, hyacinter, echiveria och ljus. Ja, det går ju att göra hur mycket fint som helst av allt som finns att tillgå i materialväg. Hur ser din adventsljusstake ut? Maila in din bild till info@videflorist.se så lägger vi upp dom här på bloggen. Inspiration kan man aldrig få för mycket av.

Vi har flera fina varianter av adventsljusstake på jobbet, det här är en utav dom.


Koppar

Nu har vi tjuvstartat lite med julen i butiken. Koppar är en nyinkommen färg och är ju otroligt snygg. Ger en lite lyxig känsla. Nu när det är mörkt ute så blir det en vacker reflektion i de material som har en blank yta, speciellt när du har levande ljus i närheten. Snyggt helt enkelt.


Änglaspel

Änglaspel, ja minst fyra måste man ha. Iallafall när dom är så fina som dom här...


Jul jul jul

Ja, nu är det hög tid att få dom sista pusselbitarna på plats inför den kommande julförsäljningen. Idag har vi därför besökt vår blomsterleverantör Gustafssons blommor i Skövde. Tomtar, glitter, kulor och sånt där som gör det lite extra juligt har inhandlats.

Och visst finns det en hel del att välja på...


Tagga!

Det är inte alltid roligt när man får hem 200st rosor och dom ser ut på det här viset... Kan lova att det tog ett tag att tagga av dom här!


Halloween

Mängder av fina gå-bort-blommor i butiken. Förena nytta med nöje och köp en med godis i, så är du förberedd om någon kommer och knackar på dörren.

Trick or treat...


Allahelgona

Den här helgen är det Allahelgona. Det är nu vi minns och ägnar en extra tanke åt våra nära och kära som gått bort. Ljus tänds i tusentals på kyrkogårdarna och gravarna smyckas. Om du inte har någon grav att besöka, gå ändå till kyrkogården och titta på alla tända ljus, det är så vackert.

Vi har flera olika modeller av gravsmyckning och ljus.


RSS 2.0