Franska tvålar

Woho! Nu har vi fått hem flera av dom fina tvålarna från Marseille. Underbara dofter och produkterna i sig är verkligen bra. Innehåller olivolja, mycket olivolja. Så för alla som lider av torra händer är det här produkten för dig. Nu finns det även en rumsparfym, lätt att använda och så luktar det ju gott direkt, istället för doftljus.


Fittonia

Fittonia är en växt som blivit en riktig favorit, både för mig och Catarinya. Vi har främst haft den i en minivariant som vi använt flitigt i planteringar. Växer fort och blir tät och fin. Nu till vår stora förtjusning så har vi fått hem en stor och superfin grön-vit-brokig. En sån fick följa med hem direkt.


Hjärter

Små och stora hjärtan. Fint att ge bort till någon man tycker om. Finns nu i butiken.


Brud

I helgen har vi haft två brudar. Ljusrosa, creme och hjärtan på tråd. Klassiskt rundbundna, nästan likadana men med vissa detaljer som skiljer dom åt. Den här typen av bukett är den jag helst föredrar. Handbunden, alltså inte gjord i hållare. Att hålla i en bukett där skaften är kvar blir på något vis mer känsla i. Här har vi använt en ros som heter Avalanche. Finns i flera nyanser och är så där stor och vacker som man vill ha i en brudbukett. I en av buketterna fyllde jag ut med arabicum, calandiva och silvertrassel, ja den kallas faktiskt så dom silvriga grenarna som ligger som en manschett runt buketten.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2782352/images/2012/pic_503b83459606ee0f8600012e.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2782352/images/2012/pic_503b83459606ee0f8600012e.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2782352/images/2012/pic_503b83459606ee0f8600012e.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2782352/images/2012/pic_503b83459606ee0f8600012e.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2782352/images/2012/pic_503b83869606ee0f8d00010e.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2782352/images/2012/pic_503b83999606ee0f87000125.jpg" class="image">


Gladiolus

Håll i er... I helgen kör vi superkampanj på Gladiolus. 120cm långa och riktigt kraftiga. Finns i flera färger och vi säljer dom för 59kr för bunten (10st). Så skynda er hit!


Snickarglädje

Som ni säkert känner till så har vår butik en helt unik design. Tillsammans med Am finsnickeri har vi arbetat fram butikens konstruktion och utseende. En häftig process där butiken först byggdes upp av små stickor i en skalenlig modell, byggdes i verklig storlek av duktiga snickare för att sedan monteras upp på plats i Ingelsta shopping. Väldigt roligt att ha varit med enda från början. På www.amfinsnickeri.se kan ni se vilka vi samarbetade med, lite bilder på projektet finns även på deras fina sida. Nyfiken, gå in och titta.


Gröna växter

Nu börjar det bli dags att fräscha upp hemma i fönstren. Sommaren är snart slut och av egen erfarenhet vet jag hur tråkiga växterna brukar bli som man har inne. Därför har vi tagit hem superfina, tåliga grönväxter. Mixa vilka sorter du vill och du får hela fyra stycken för 150 kr, den fjärde på köpet alltså. Välkommen!


Zetas

På vägen hem var vi ju såklart tvungna att stanna till på Zetas-finsmakarens trädgård. En underbar handelsträdgård och liten butik som ligger i Kungens kurva, ett måste om man har vägarna förbi. Massor med fint och ett trevligt litet fik med egenbakat fikabröd. Tillochmed toaletten är en fröjd att besöka. Vackert arrangerade buketter i stora krus och levande ljus, allt i en miljö av mörka jordfärger. Snyggt!


Nyheter

Nu är vi hemma igen och mycket nöjda med höstens inköp. Det finns alltid så mycket fint och det är inte lätt att få ihop allt vad gäller färger, stilar och rätt bredd på det man handlar. Men nu när vi landat i våra beställningar så är magkänslan bra och det brukar vara ett mycket gott tecken på att man lyckats. Nu väntar vi med iver på att allt ska dundra in, pall, efter pall, efter pall i butiken. Det blir en bra höst!


Formex

Just nu ligger vi på hotellet helt utslagna, inte bara för att ha ätit en stor hamburgare utan för att vi idag har avverkat en hel dag på Formex-mässan. Mängder av fina varor är beställda och kommer snart fylla butiken till bredden. Det är alltid lika roligt att komma upp till Älvsjömässan och insupa alla nyheter. Nog känns det märkligt att beställa julsaker när det är högsommar ute men med pepparkakslukt, glitter och tända ljus kommer man snart in i stämningen. Inatt lyxar vi till det med att bo kvar på hotellet som ligger vägg i vägg med mässan och imorgon fortsätter jakten på ett tilldragande sortiment till butiken...


Söndagsnöje

Idag blev det en tur ut i skogen igen. Stora fina kantareller har nu fått följa med hem. Mums!


Trädgårdslyx

Att ha en trädgård att gå ut i och plocka en stor bukett blommor är lyx. Själv längtar jag så efter den dag jag har en egen. I dagsläget få istället min balkong bågna av diverse blommor och blad. Nu under semestern var jag och hälsade på hemma hos föräldrar och där kan man verkligen plocka stora fång av blommor. En middag på kvällen och ett blomsterarrangemang skulle fixas. Jag blandade färger hej vilt och gjorde en kompakt bukett med slingrande blomman för dagen runt. Skaften skar jag väldigt korta och placerade sedan buketten i en gammal soppterrin. Vackert, somrigt och väldigt lyxigt.


Söt som socker

En ljuslykta går ju lika bra att plantera i. Här med en hjärtan på tråd och en rosa ros. Söt som socker.


Jobb

En liten tripp på ett par dagar men full av nya intryck och upplevelser. Semestern är nu slut och jag beger mig från ett Alvar till ett annat allvar. På tisdag börjar jobbet igen och hösten kryper närmare. Dock är det snart dags för Formexmässan, lääängtar!

 


Mejeriet

Precis intill Capellagården ligger ett litet trevligt fik, Café Mejeriet. En upplevelse inte bara matmässigt utan även lokalen och stället i sig. Värt att göra en avstickare om man är på södra Öland.


Öland

Vi fortsatte sedan mot södra Öland. Allvaret. Vilken natur. Backtimjanen blommade för fullt så stora lila mattor lyste längst med vägarna. Det blev ett besök på Capellagården i Vickelby. En stor trädgård där både skola, gårdsbutik, örtagård, grönsaksodling och diverse andra aktiviteter äger rum. Ett måste för den som är trädgårdsintresserad. ...till vår stora förvåning hade dom även lös glass... Dock lyckades vi inte få se en skymt av den ;)


Ölandstripp

Nyss hemkommen från en rolig, givande och mycket god semester på Öland. Det var många år sedan jag besökte ön senast men kan nu lova att det inte dröjer så lång tid tills jag är där igen. Det tar ju faktiskt inte så lång tid att åka dit, lättillgängligt och smidigt att brumma över bron med bilen. Vi (jag och min syster) började att besöka Borgholm. En vacker stad med många fina stora trävillor som vetter mot havet med vackra glasverandor och välarbetad snickarglädje. Vi bodde på Hotell Borgholm och avnjöt en av de bästa måltider jag någonsin ätit. Det är Karin Fransson, någon ni säkert känner igen från bl.a. Tv4as nyhetsmorgon, som står för den örtdoftande menyn. Vad sägs om lammsadel och mörbräserad lammnacke med späda rödbetor, rovor och sommarkålknyte...Mmm, vackert och otroligt gott - väl värt ett besök!


RSS 2.0