1 vecka idag


Nu har en vecka passerat för Vide. En vecka av mycket jobb, många skratt och ett positivt bemötande av såväl kunder som butikspersonal i huset. I helgen var det fullt ös. Massor av folk och olika evenemang, musik och tomtar som gick runt med en ryggsäck och bjöd på glögg. Trevligt!

Just nu fyller vi på i butiken. Flera vagnar med nya varor är redo att plockas upp, förädlas och säljas. Kom förbi och hälsa på oss, ni vet var vi finns!
  

Advent


Svårt att förstå att det är 1:a advent idag. Det är varmt och utanför min trappuppgång blommar fortfarande en liten pensé. Dock kryper känslan sig inpå när man nu dagligen sniffar på hyacint och maffiga julstjärnor. Vi har så mycket fina blommor och kvalitén är fantastisk. Våra enbenta julstjärnor får andras enbenta att framstå som små blomskott. Dessutom är dom biologiskt odlade och det känns ju alltid extra bra. 
  

Granjakt


Häromdagen var vi ute och jagade gran. Den perfekta granen skulle hittas till krukor som nu står i gallerian. Det tog ett tag att hitta. Alltid är det en gren eller en sida som inte sitter där vi tycker att den borde. Men till slut så fick vi med oss två stycken som vi tyckte var okej. En promenad, två granar och många skratt bjöd dagen på.


Igång!!!


Äntligen! NU är vi äntligen igång med vår torgförsäljning på Ingelsta shopping. Efter långa dagar med hårt arbete och nervösa sömnlösa nätter så står vi nu här bakom disken och säljer blommor i rykande fart. Julstjärnor, amaryllis, hyacinter, julrosor, ardisia, kransar och mycket mycket mer. 


Ett maraton med bilder hur butiken blir till kommer här nedan, välkommen till oss!

Vår alldeles första kund!Vi är igång!Vi gillar dig, gillar du oss?


Följ oss och vårt äventyr på Facebook, gå in och "gilla"...

(Tryck på Facebook här ovan så länkas du vidare).
Vackra hyacinter


Hyacinten är en blomma som bara inte går att vara utan på julen, iallafall är det så för oss. På måndag kommer mängder av just denna skönhet.

Hyacinthos oriantalis är det latinska namnet och historien kring denna blomma är ganska fascinerande.

Namnet hyacint kommer från den grekiska mytologin. Apollon dödade med ett olyckligt diskuskast kungasonen Hyacinthos från Sparta. Enligt sägnen sörjde Apollon så mycket att han lät en blomma växa upp på den plats där Hyacinthos blod droppat ner på marken.

Nu är det inte så enkelt att det är den blomma som vi idag kallar hyacint, utan troligen en iris eller gladiolus. Namnet har sedan bytt växt ett antal gånger för att sedan hamna hos den växt vi idag kallar för Hyacinthus orientalis. Den härstammar från mindre Asien där den odlades redan under medeltiden.

Varuleverans nr1


Idag kom vår alldeles första leverans med varor. Stort! Chauffören var lika glad som vi och ännu gladare blev han när vi berättade att det kommer en ännu större leverans på måndag. Lagret har nu fyllts med allehanda julsaker. Snart så är vi igång...

  

1 vecka kvar..


Oj oj, tiden bara flyger iväg. Nu är det bara en vecka kvar tills vi öppnar vår tillfälliga julförsäljning i Ingelsta shopping. Som vi tidigare skrivit så kommer vi stå och sälja blommor nu under julen på platsen där vi i februari bygger upp den riktiga butiken. Massor med varor är nu beställda och dom första börjar droppa in under morgondagen... Spännande, eller hur!?Mossigt


Idag har vi arbetat med dekorationer till den tillfälliga butiken som vi ska ha under julen i Ingelsta. Julblommor ska säljas från 22/11 fram till trettonhelgen. Självklart vill vi att det ska bli riktigt fint även om det bara är en tillfällig torgförsäljning, så idag var arbetet i full gång. En hel drös med skelett av gamla lampskärmar kläddes med mossa och dom ska sedan hängas från det tio meter höga taket med tjocka röda band. Tror det kommer bli riktigt bra.

En härlig och produktiv dag idag!Lagerarbetare


Japp, idag har vi börjat att inreda lagret. Äntligen lite handkraftigt arbete.. Fram till nu har VIDE mest bestått i papper och en hel del underskrifter hit och dit, men idag är vi äntligen igång med själva bygget. En tur till Ikea resulterade i nya skåp, bra förvaring och praktiska lösningar för att underlätta vårt praktiska arbete. Snyggt blir det, till och med inne på lagret.


Det allra bästaI dagarna har vi varit på besök hos en av Sveriges ledande krukväxtproducenter tillika en grossist som vi hoppas binda till ett framtida och långt sammarbete. Endast det bästa är gott nog och just den kvalitén som vi söker hade den här grossisten. Vi blev mycket väl bemötta av glada människor som var engagerade och brann för sitt arbete. Kul och mycket inspirerande. Just nu var växthusen fyllda med julens alla stjärnor. Otroligt vackert!

Tack Gustafssons blommor för en givande dag! 

Kontrakt är skrivet!


Nu är det klart! Jag och min goda vän och tidigare arbetskamrat har skrivit kontrakt med Ingelsta shopping. I februari öppnar vi Norrköpings förmodligen häftigaste och snyggaste blomsterbutik. Mitt i galleran ska vi bygga upp något utöver det vanliga. En unik byggnation i bästa affärsläge.

Pirrigt, spännande, efterlängtat och riktigt riktigt roligt.

Jag och Catarinya hälsar er varmt välkomna till VIDE!

RSS 2.0