Nyckelkoll

Det är ju alltid lätt att slita sitt hår när man står vid nyckelskåpet och letar eter en viss nyckel... Här har du nu några nyckelringar som gör att du genast vet vilken nyckel du ska ta och som därför gör att ditt hår vackert får sitta kvar på huvudet. Kostar bara 25kr!!


Dahlia

Vi passar även på att frossa i dahlia. Buntar i olika färger 49kr! Jättevacker som snittblomma och hör ju verkligen hösten till.


Höstfrossa

Idag kom det hem vagnvis med höstblommor. Kampanjen som vi kör är minst sagt attraktiv... Blanda hur du vill 4st för 99 kr!! Välj mellan blandannat ljung, kål, silvertrassel, gräs, silvernjurvinda mm. Välkommen till oss!


Snygging

En riktig snygging kom det till butiken idag. I en gammelrosa-brun ton och med nästan lite lockiga toppar. Så fin ihop med andra höstliga nyanser. Ja Emma det kunde lika gärna varit du men nu pratar jag om eustoman, prärieklockan som med denna udda färg verkligen blev dagens guldkorn.


Höstnyheter

Det har kommit såå mycket nya och fina varor till butiken. Uppackning och prismärkning är i full gång. Under början av nästa vecka blir det en riktig rokad där nytt och fräscht ska placeras ut på borden. Alltid lika roligt att få lite nytt material att jobba med. Snygga färger är det också. Här får ni en liten tjuvtitt...


HollandsresaVi är nyss hemkomna från en fantastiskt trevlig och givande resa till Holland.
 
I söndags var alla väskor packade och vi drog mot Landvetter där resten av gruppen väntade. Flög därifrån vidare och efter en och en halv timme landade vi i Holland. Alla packades in i två minibussar som sedan styrde mot Aalsmeer där vårt hotell låg. En mysig liten stad där husen omgärdades av kanaler och man tog båten dit man skulle istället för bil. Vi var totalt tolv personer som åkte, tio florister från olika butiker och Kai och Mark från vår grossist Gustafssons blommor.
 


 
Första dagen, måndag, åkte vi och besökte Floriaden i Venlo. En stor blomsterutställning som endast äger rum vart tionde år. På en yta ungefär 100 hektar stor ryms alltifrån visningsträdgårdar, utsällningar, restauranger, linbana, butiker etc. Svårt att förstå hur enormt stort det faktiskt är om man inte varit där. Utställningen öppnade i april och håller på tillochmed oktober i år och hittills har ungefär tre miljoner besökare varit här. Vädret var på topp, 26 grader och strålande sol.
 
Dagen därpå väcktes vi av alarmet klockan 05.00, något sömndruckna efter gårdagskvällens middag och vin. Men efter frukost på hotellet var vi alla pigga och förväntansfulla på vad dagen hade att erbjuda.
 
Första stoppet var på blomsterauktionen i Aalsmeer. Här sitter inköpare från hela världen och ropar in blommor som sedan packas, transporteras till grossist och vidare ut till kund och butik. Trots att floristyrket i stort sett består av endast kvinnor så var det onekligen tvärtom bland inroparna på auktionen, inte en enda.. (se bild på inköpsläktaren) 
Likt Floriaden var även detta ställe enormt stort. Vi gick genom hall efter hall där full aktivitet rådde i ett oerhört högt tempo. Det var packning av varor, små transportbilar som for fram och tillbaka med ett koppel av vagnar bakom sig. Allt kors och tvärs och det var ett under att det inte skedde fler olyckor än vad det faktiskt gjorde. Även buketter stod och tillverkades på löpande band, stora som små.
 
Lite soppa och en smörgås och sedan drog vi vidare till dagens andra destination, Avalancheodling. I stora växthus som låg på rad odlades rosorna. Två gånger om dagen plockades dom och på vagnar rullades dom in till en hall där arbetare stod och sorterade rosorna efter kvalité och längd med hjälp av en stor maskin som täckte en yta på säkert 70 kvadrat. Allt gick i en rasslande fart och vips så hade en vagn fyllts med färdiga buntar redo att leverares till kund.


 
 
Efter att ha sett det här så åkte vi till en annan odling, nämligen en gerberaodling. Hav av gerbera i olika färger och storlekar. Just den här odlaren hade specialiserat sig på att ta fram nya exklusiva sorter. Det tar ungefär fem år att få fram en planta som håller alla de önskemål som efterfrågas, såsom storlek, hållbarhet och rätt nyans. Om minsta avvikelse uppkommer kan år av arbete bokstavligen kastas i soporna. Det kan vara en sådan sak som att bladen är något för stora på plantan vilket gör att platsen i planteringskärlen inte kan utnyttjas till fullo och därmed inte inbringa den mängd snittblommor som krävs för att få lönsamhet. På en av bilderna ser ni en kille, han gick runt som en konstnär och med sina penslar tog han frömjöl från sorter som förhoppningsvis kunde korsas och ge nya unika storsäljare. Mycket intressant att se.På kvällen var det middag på en mysig restaurang i Aalsmers småbåtshamn. God mat och trevligt sällskap. Gruppen vi åkte med var minst sagt underhållande, har inte skrattat så här mycket på länge, stort tack till alla som var med!
 
Onsdag morgon och sista dagen var kommen. Fri tid på förmiddagen innan flyget gick och alla var ense om att åka in till huvudstaden. In i minibussarna igen och mot Amsterdam. Ctarinya och jag åt varsin strut med pomme och majjo och sedan flanerade vi runt på Amsterdams gator och i butiker. Tulpanlökar, blå-vitt porslin, snittblommor, vackra husfasader, ostar och cannabis, det var det man såg överallt. En fin stad.
 

 
Ja, nu är vi hemma igen och sammanfattningsvis så är vi otroligt nöjda med resan. Inspirerande, lärorikt och roligt att få träffa nya bekantskaper i branschen. Om ni läser det här, Kai och Mark, så vet ni att vi gärna åker på en till tripp framöver :)
  

Haute Couture

 
Den här videon bara måste ni se!!!  Dior-Haute Couture
 
klicka på länken...
 
 
 

Orkidé

En liten fin plantering att ge bort i helgen kanske?


Hortensia

Just nu har vi en hortensia hemma som är såå fin. Den är grå-lila-blå-grön i nyansen och riktigt kompakt. Den kommer bli väldigt fin om den får torka. Så varför inte göra en höstig krans av hortensia, mossa, lärk och lammöron? Eller sätta i vas med en kronärtskocka kanske? Även dom har vi på snitt nu. Blommar med lila stora blommor. Mycket dekorativ.


Höstmys

Kallt, höst i luften och björkens blad som börjar skifta i gula nyanser. Ja, då är det dags att tända ljus. Det kommer mängder av fina lyktor och glas till butiken. Den här vackra lotusblomman har vi hemma nu. Blir jättefin när man tänder den. Det här är den stora varianten och den finns även i en lite mindre variant i flera olika färger. Höstmysigt, verkligen.


Avalanche

Helgens brud gick även denna vecka i ljus pastell. Märkligt att man har tre brudar på rad vars brudbuketter nästan ska vara identiska. Men visst är det vackert, så jag förstår valet av blomma, nyans och form mycket väl.


RSS 2.0