20-pack rosor

Nu kör vi en favorit i repris. Sist tog rosorna slut på en gång. Så vill ni ha 20-pack rosor för otroliga 59:-, kom i helgen!


Toablomma

En blomma på toaletten borde alla ha! En enkel stjälk på handfatet blir en mycket trevlig detalj.

Just nu har jag en fantastiskt fin krysantemum. Nyansen är creme/rosa och den är så himla stor och vacker.
Alstromeria

Om ni vill ha en riktigt riktigt hållbar snittblomma så är alstromerian ett fantastiskt bra alternativ. Vacker, skir, står väldigt länge och finns i flera olika färger. Just nu pryder en rosa variant ett bord hemma i mitt vardagsrum.

Mycket tjusig!


Brudorkidé

Det är inte konstigt att phalaenopsisen, eller i vardagligt tal kallad brudorkidé svävat upp på topplacering av de mest populära innomhusväxter. En vackrare och mer hållbar blommande växt är nämligen svår att hitta. Har du gynnsamma förhållanden och vårdar din brudorkidé väl kan du ibland njuta av konstant blomning i flera år.

Phalaenopsisen växer naturligt på träd i Sydostasien. Rötterna utsätts dagligen för solljus vilket dom utnyttjar genom att producera klorofyll. Det är därför vi gärna rekommenderar att ytterkrukan ska vara genomskinlig eller så pass stor att ljuset når rötterna på din planta. Fördelen med att använda en glaskruka är även att du ser när din planta mår bra. Rötterna ska vara gröna och fuktiga, dock aldrig stå helt stilla i vatten.

När du vattnar din orkidé så skölj igenom den rejält under ljummet rinnande vatten. Se till att inte vatten står kvar i krukan eller i bladrosetten, då ökar risken för röta.

Placera i ett ljust fönster. Dock ska den inte stå i full sol längre stunder, då kan bladen få fula gula fläckar.

Överblommade stänglar ska vara kvar så länge dom är gröna och friska. Det bildas ofta utskott med nya blommor från den överblommade. Först när en stängel är gul och torr, då ska du klippa ner den.

Ett bra riktmärke för att din orkidé ska trivas är om du själv trivs i din bostad. Om du kan vistas hemma i lättare klädsel och fortfarande tycka att det är behagligt, då trivs din orkidé också.

Så ut och hitta din favorit. Det finns mängder av färger och storlekar. Titta bara på den här blomsterprakten som vi har just nu i butiken.


Veckans ros

"Love Jewel" är veckans ros. Superfin!

Och ni vet väl vid det här laget...15-:/st


Tips!

Visst, vi är en blomsterbutik men ibland är det inte alltid det passar med en blomma i present när man ska gå bort.

Regnet öser ner och träden börjar bli kala. Vad passar bättre än en kopp te med lite tända ljus. Så istället för en blomma...

Te och ljuslykta att ge bort.
Snickarmästaren!!

I senaste numret av Sköna Hem, som finns i butik nu, är det ett fint reportage om snickarmästaren Anders Mattsson och deras nya kollektion utemöbler som dom nyligen lanserat. Självklart är vi mycket glada för den fina publicitet dom får och extra stolta då det är Anders och hans team som ritat och byggt vår butik.


Veckans ros

Mariyo heter veckans ros. Kraftig i stjälken och superfin höstnyans. Och du vet väl...15:-/st!!!


Styling

I torsdags hade vi ett lite annorlunda projekt. Ett stylingsuppdrag till tidningen Plaza.

Ett hemma hos reportage i ett nybyggt hus här i Norrköping skulle göras och min uppgift var att få till den där sista stylingen som gör det lite extra fint och trevligt. Mycket planering och förarbete inleddes, vad passar, hur framhäver man husets charm, balansen i att inte göra för mycket eller för lite...och så vidare. Ett otroligt roligt arbete och resultatet blev himla bra, såklart var det redan bra förutsättningar för att lyckas från början men den där sista finishen blev pricken över i'et.

Reportaget vet vi inte riktigt när det går i tryck men lovar att hojta till när det är publicerat och finns i butik. Nedan får ni en tjuvkik från dagens styling.

Inredningsdetaljer kommer från vår butik Vide och även från House of Norrköping.
Gratis ros!!!

Passa på...
Sök på "Vide florist"

Gäller till och med söndag.


Välj rosa!

Den här veckan har vi valt att uppmärksamma färgen rosa till förmån för Rosa Bandet. Vi har därför valt att starta en insamling där vi skänker 5kr för varje rosa bukett vi säljer. Så slå två flugor i en smäll och njut av vackra blommor samtidigt som du bidrar till något bra! Välkommen till oss!


Avalanche sorbet

Emma har precis taggat av och snittat alla avalanche sorbet som denna vecka är "veckans ros". Varje vecka framöver kommer vi ha erbjudande på en ros som vi just kallar för Veckans ros. Priset är 15(!!!)kr/st och sorten är olika för varje vecka. Ett riktigt bra pris, ordinarie är ca 30kr/st.

Så nu vet ni vart man köper stora fina rosor till riktigt bra pris!

Välkommen!


Ljuslyktor

Dom här ljuslyktorna osar stil, eller hur? Enkla, rena, snygga. Med en spegel i botten reflekteras ljuset och lyser riktigt fint.


Cuba old pink

...ja så heter den här skönheten som kom hem till butiken idag. Riktigt fin nyans tillsammans med dom roströda tonerna som det finns så mycket snyggt av nu.


RSS 2.0