Brudorkidé

Det är inte konstigt att phalaenopsisen, eller i vardagligt tal kallad brudorkidé svävat upp på topplacering av de mest populära innomhusväxter. En vackrare och mer hållbar blommande växt är nämligen svår att hitta. Har du gynnsamma förhållanden och vårdar din brudorkidé väl kan du ibland njuta av konstant blomning i flera år.

Phalaenopsisen växer naturligt på träd i Sydostasien. Rötterna utsätts dagligen för solljus vilket dom utnyttjar genom att producera klorofyll. Det är därför vi gärna rekommenderar att ytterkrukan ska vara genomskinlig eller så pass stor att ljuset når rötterna på din planta. Fördelen med att använda en glaskruka är även att du ser när din planta mår bra. Rötterna ska vara gröna och fuktiga, dock aldrig stå helt stilla i vatten.

När du vattnar din orkidé så skölj igenom den rejält under ljummet rinnande vatten. Se till att inte vatten står kvar i krukan eller i bladrosetten, då ökar risken för röta.

Placera i ett ljust fönster. Dock ska den inte stå i full sol längre stunder, då kan bladen få fula gula fläckar.

Överblommade stänglar ska vara kvar så länge dom är gröna och friska. Det bildas ofta utskott med nya blommor från den överblommade. Först när en stängel är gul och torr, då ska du klippa ner den.

Ett bra riktmärke för att din orkidé ska trivas är om du själv trivs i din bostad. Om du kan vistas hemma i lättare klädsel och fortfarande tycka att det är behagligt, då trivs din orkidé också.

Så ut och hitta din favorit. Det finns mängder av färger och storlekar. Titta bara på den här blomsterprakten som vi har just nu i butiken.


Kommentarer
Postat av: Anna

Hej
Jag bara älskar orkideer och jag har sett på coop att dom har haft en brudorkide som var jätte stor. Tror den heter phalaneopsis gigantea. Nu har dom inte dom kvar och jag undrar om ni har den inne? Och vad den isåfall kostar.

2012-11-26 @ 15:42:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0