Vi syns!

Just nu ser ni oss överallt. Iallafall ni som bor här i Norrköping. Vi sitter nämligen upptapetserade på trottoarer, vid stationen, vid parkeringar och längst med gator. Märklig syn kan jag lova...


Ranunkel

Idag har vi fått in massor med jättefina ranunkler. Många olika färger och den ena vackrare än den andra. Det bästa av allt är att priset är precis lika attraktivt som själva blomman. 49kr för ett tiopack!


Sissel frissel

En lite rolig variant av pensé är den som kallas för sissel frissel. Den är som en volang i kronbladen, riktigt vacker. Själv har jag bara tagit några stycken av den här varianten och blandat med den vanliga violpensén, bara för att få en effekt i blomningen.

Väldigt vacker, visst?!


V.12

Veckans klipp..

Kryddväxter, mängder av olika sorter,
1 för 39kr eller 3 för 100kr

Engelsk pelargon olika färger 1 för 49kr eller 2 för 90 kr.

Lyxiga tulpaner, papegoj, dubbla, mm 49kr för 10-pack.


Kryddigt!

Idag har det kommit mängder av väldoftande kryddväxter. Dom flesta är perenna och ett måste till vårens och sommarens krukor eller kryddträdgård.

Vad sägs om rosmarin, oregano, timjan, mejram, lavendel, citronmeliss, salvia, citrontimjan, mynta, curryört.

Så skynda er hit i helgen, vi säljer dom för...

1 för 39:-
3 för 100:-

Planterna är riktigt stora och fina.


Vecka 11


Veckans klipp...

Pelargoner olika färger, 39kr/st eller 3för100kr

Fönsterviva olika färger 39kr

Kalanchoe olika färger 29kr/st eller 2för50kr

Krukros 29kr/st eller 2för50kr

10-pack tulpaner 39kr/bunt eller 2för60kr
Anemon


En stor bukett anemoner pryder just ny mitt soffbord. En mix av aprikos, rött och vitt. Finns i många olika nyanser och mycket vacker med dess karaktäristiska svarta mitt. 
 

Pelargon


Säsongen för pelargoner har börjat. Vi har precis mottagit en hel vagn med fräscha pelargoner i olika färger!
Köp en för 39kr eller 3 för 100kr.

Måste ju säga att det är en blomma som verkligen fått ny energi dom senaste åren. Från att ha gått från en "tantblomma" till att alla ska ha en i sitt förnster. Och jag förstår, för en vacker tålig och dekorativ blomma som finns i mångder av variationer. Doftpelargon, rosenpalergon, tulpanpelargon, dvärgpalergon, zonalpalergon osv osv. 

Så här får du din pelargon att frodas.


Placering

Man kan använda pelargoner på många olika sätt. Som krukväxt inne eller ute, i balkonglådor, amplar och urnor och förstås i rabatter. Gemensamt är dock att det ska vara väldränerad, vindskyddad, varm och solig plats om pelargonerna ska trivas och blomma överdådigt.

Som snittblomma skulle pelargoner också göra sig fint, men man kanske inte nänns göra en bukett av dem! Men kanske kan man nypa ett par enstaka blommor att ha som dekoration till sommartårtan? Man kan t.o.m. använda blad av vissa doftpelargoner i själva kakan som krydda!


Skötsel under sommaren

Pelargoner tycker om ljus och värme, så placera dem gärna soligt. De gillar att vara ute under sommaren, men se till att de inte står så att den gassande solen torkar ut krukorna direkt.

Det behövs kontinuerlig tillförsel av vatten och näring under hela sommaren, så gödselvattna. Det är viktigt med bra dräneringen, för pelargonerna vill inte stå med rötterna i vatten. Låt jorden torka upp mellan vattningarna.

En långtidsverkande gödselmedel blandad i jorden fungerar också bra. Kalk gillas också, men ge inte för mycket kväve, för då får du mer blad än blommor.


Vintervila

Vintern är viloperioden för pelargoner. Placera dem svalt (+10-15 grader) och ljust. Tänk på att ta in dem för vinterförvaring innan den första frosten skadar dem. Under vintern ska de vattnas ytterst sparsamt och endast så mycket att de inte skrumpnar.

I slutet på februari - början på mars är det dags att väcka Törnrosorna. Ta fram dem i ljuset och rumstemperatur och börja vattna mer, klipp ner dem till ungefär 10 cm höjd. Efter ytterligare någon vecka plantera om dem, ta ej alltför stor kruka i början.

Så är cirkeln sluten och en ny säsong har börjat!

Lycka till med dina pelargoner.

Det här är sorten "Mårbacka tulpan". En variant av den klassiska mårbackan men med en blomma som inte öppnar sig som den vanliga utan förblir stängd och knoppig, därav namnet tulpan. Mycket vacker!

Tulpaner 29 kronor!!!


I helgen fortsätter vi med erbjudande på 10-pack tulpaner för endast 29kr!! Skynda att fynda...

 Lyx


Lyxigare än så här kan det knappast bli. En papegojtulpan som är stor som ett tefat när den slår ut. Riktigt riktigt fin. Får jag lov att presentera "Elezenberg"

Passa på!


I helgen säljer vi årets första penseér! Massor med färger för bara 39kr för ett 10-pack!! Passa på, imorgon står vi utanför Ingelsta shopping och säljer.Även primula för 15kr st. Även här massor med färger. 
 

Tulpan


Vi säljer så mycket tulpaner, jag har tappat räkningen på antal vagnar fullastade med knoppiga krispiga tulpaner som kommit. Dom flesta köper helt vanliga packen med rena tulpaner. Men det är även många som vill ha någonting mer i. Blåbärsris, anemoner, ranunklar, vaxblomma, ja det finns mycket fint att blanda i och få stora härliga buketter. Här är en bukett som jag gjorde imorse. Orange, cerise, rött och aprikost, snyggt om jag får säga det själv!Lugn och skön morgon


Idag var första sovmorgonen på väldigt väldigt länge. Välbehövlig! En god kopp te, ett par bra tidningar och tid. Så skönt.

RSS 2.0